Arkadaşlar bu soruyu AKINSOFT yetkililerine soran bir arkadaşımıza verilen cevabı birebir yazıyorum!
"CafePlus ve CafePlus Filter programlarında kullanılan yasak site engelleme ve program sınırlamaları, sistemde ciddi değişiklikler yapmaktadır. Bunun için gerek kullandığı kodlar gerekse sisteme yüklediği sürücü (driver) dosyası bazı antivirüs programlarında yanlış alarma sebep olmaktadır.(HEUR:Trojan.Win32.Generic) HEUR ifadesi antivirüs yazılımının Heuristic tarama yolu ile bu sorunu tesbit ettiğini gösterir. Yani aslında virüs değil de virüse benzediğini ifade eder. Bazı uyarılarda da mchInjDrv.sys dosyası tehlikeli olarak belirtilebilir. Bu dosya CafePlus ın kurduğu bir sürücüdür. Bu nedenle CafePlus kurulumunda antivirüs yazılımı kendi yönergeleri çerçevesinde devredışı bırakılması gerekmektedir."
Yani anlatılmak istenen şu arkadaşlar! Türkce antivirüs kullanan arkadaşlar bilir bazı programlarda özelliklede port iletişimi olan programlarda exe yi direk "Trojan Türevi" olarak gösterir antivirüs, ama alakası yoktur. Özellikle nod32 ve kaspersky'ın her "trojan türevi" dediği programı kaldırsaydım cafemde ağ kurmazdım

çünki ağdan çalışan programların %70'ine trojan türevi diyor. Firewall'ları hiç karıştırmıyorum zaten network güvenliği sağlam olan bir firewall'da network üzerinden çalışan hiçbir program yoktur hepsini engeler... Cafenizde virüs sorunu yaşamak istemiyorsanız daha önce yazdığım bir yazı var bununla ilgili linkini veriyorum aşağıda buradan ulaşabilirsiniz...
http://www.cafeforumcafe.com/cafe/index.php?topic=195.0